Home Maramures

Obiective Turistice Maramures

Obiective turistice in Maramures

Maramuresul este o destinatie unica, un tinut din nordul Romaniei care a pastrat cu mare grija cultura, traditiile si stilul de viata al taranului din vremuri trecute. Regiunea tine locul unui testament al traditionalului, al unei ere romantice a simplitatii si a valorilor morale despre care in zilele noastre doar citim sau auzim de la bunicii nostri.

Vizitatorii acestor meleaguri au ocazia de a se intoarce in timp, de a fi martorii unor vremuri si ai unei vieti simple. Maramuresul este considerat de multi sufletul satului tipic romanesc. Cu asezarile sale pitoresti, dealuri inverzite si campii pline de flori salbatice. Inainte de a porni in descoperirea Maramuresului, tineti minte sa consultati starea vremii.

Obiective turistice in MaramuresObiective turistice in Maramures

Statiunea Borsa

Este situata in sudul Maramuresului istoric si reprezinta de asemenea poarta de intrare in Parcul National al Muntilor Rodnei care se intinde pe o suprafata de 46399 ha.

Complexul turistic cuprinde hoteluri, pensiuni, cabane si restaurante. Borsa este o statiune cunoscuta si agreata de turisti pentru partiile sale ( cea mai cunoscuta fiind partia Runc-Stiol de 2000m lungime, dotata cu telescaun).Tot aici se afla si cea mai lunga trambulina naturala din Europa, 90m.

Muzeul de Mineralogie din Baia Mare

A fost finalizat in 1986, si este situat intr-o constructie contemporana, unde gazduiestie aproximativ 15.000 de esantioane din zacamintele de metale neferoase din zona muntilor Oas-Gutai-Tibles.

Cimitirul Vesel,  Sapanta

Este un cimitir din localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, picturile naive reprezentând scene din viaţa şi ocupaţia persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanţe umoristice, persoanele respective.
Cimitirul îşi are originea în câteva cruci sculptate de Stan Ioan Pătraş. Astfel, în 1935, Pătraş a sculptat primul epitaf, iar din anii 1960 încoace, întreg cimitirul a fost populat cu circa 800 astfel de cruci, sculptate din lemn de stejar, devenind un muzeu în aer liber de natură unică şi o atracţie turistică.

Comentarii  

 
+3 #2 Alexandra Godei 13-05-2013 04:35
O zona excelenta pentru relaxare, oamenii sunt extrem de primitori si prietenosi! Nu pleci din Maramures fara o senzatie de bine!
Citat
 
 
+4 #1 forte frumosa 14-12-2012 22:09
;-) :sad: :P :eek: :o :D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Back to Top

Turism Panaci